Scholen
Onderwijs
Beweging is essentieel voor onze gezondheid. Maar beweging gaat wat ons betreft niet zonder plezier. De filosofie van De Klimmuur is dan ook om leerlingen vooral veel plezier te laten hebben en ruimte te bieden om eigen initiatief te nemen. De beweging volgt dan vanzelf. Klimmuur Rotterdam biedt spannende, uitdagende, maar vooral leuke activiteiten voor schoolgroepen. Bij Klimmuur Rotterdam bieden we sportlessen aan voor middelbare scholen, MBO/HBO of Universiteiten.
Klimmen bij Klimmuur Rotterdam
Tijdens een sportles staat de fysieke activiteit voorop. Even je hoofd wat mentale rust geven en je lichaam inspannen. Er is geen sport die dit beter kan dan de klimsport. Als je midden in een route hangt en niet weet hoe je de volgende pas moet maken ga je je echt niet zorgen maken over alledaagse zaken, je wilt gewoon die pas oplossen! De veelzijdigheid van de klimsport zorgt voor een intrigerend pakket aan ontwikkelingsaspecten: kracht, balans, techniek, vertrouwen, doorzettingsvermogen en samenwerking. Durft een leerling niet helemaal tot boven? Dat is niet erg, zolang we er samen voor kunnen zorgen dat deze leerlingen wel zijn grenzen op zoekt en zo meer zelf vertrouwen te krijgen om het de volgende keer wel te proberen.
Kosten en mogelijkheden
Op zoek naar meer verdieping? Groepen kunnen ook meerdere lessen volgen om nog dieper in de klimsport te duiken. Hierbij leren ze nieuwe klimtechnieken en doen ze leuke oefeningen om hun verse skills op de wand uit te proberen. Wie durft er bijvoorbeeld geblinddoekt omhoog? Daarnaast gaan we dieper in op verschillende inbindmethodes en manieren van zekeren. 

De kosten voor een sportoriëntatie zijn € 8,50 per leerling per uur, met een minimum van €127,50 per uur. Voor ieder half uur extra komt er € 2,- per leerling bij. Inbegrepen zijn de instructie, alle benodigde klimmaterialen, en het klimmen zelf. Deze prijs is exclusief eventueel gebruik van de horeca. Er mag met eigen (schone!) sportschoenen worden geklommen. Klimschoenen kunnen voor een meerprijs van € 4,- per paar worden gehuurd. Vraag ons naar de mogelijkheden en voorwaarden!

Cursus
Naast losse kennismakingslessen voor sportoriëntatie of kortere lessenreeksen biedt Klimmuur Rotterdam ook de mogelijkheid om leerlingen gecertificeerd op te leiden tot zelfstandige klimmers. Dit doen we in een langere reeks lessen.                                      Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.