Scholen
Onderwijs
Beweging is essentieel voor onze gezondheid. Maar beweging gaat wat ons betreft niet zonder plezier. De filosofie van De Klimmuur is dan ook om leerlingen vooral veel plezier te laten hebben en ruimte te bieden om eigen initiatief te nemen. De beweging volgt dan vanzelf. Klimmuur Amsterdam biedt spannende, uitdagende, maar vooral leuke activiteiten voor schoolgroepen. Bij Klimmuur Den Haag bieden we sportlessen aan voor middelbare scholen, MBO/HBO of Universiteiten.
Klimmen bij Klimmuur Amsterdam
Bij een sportoriëntatie maken leerlingen kennis met de klimsport. Om te beginnen leren leerlingen elkaar zekeren. Hoe klimmen we veilig? Goede communicatie en samenwerking staan hierbij centraal. Tijdens de rest van de les wordt er aandacht geschonken aan het klimmen zelf. Denk hierbij aan kracht, balans, techniek, vertrouwen, doorzettingsvermogen en teambuilding!

Kortom: een sportoriëntatie bij Klimmuur Den Haag is de perfecte manier om leerlingen een leuke, sportieve en leerzame dag te bezorgen!

Kosten en mogelijkheden
Op zoek naar meer diepgang? Groepen kunnen ook meerdere lessen volgen om nog dieper in de klimsport te duiken. Hierbij leren ze nieuwe klimtechnieken en doen ze leuke oefeningen om hun verse skills op de wand uit te proberen. Wie durft er bijvoorbeeld geblinddoekt omhoog? Daarnaast gaan we dieper in op verschillende inbindmethodes en manieren van zekeren. 

De kosten voor een sportoriëntatie zijn € 8,50 per leerling per uur, met een minimum van €127,50 per uur. Voor ieder half uur extra komt er € 2,- per leerling bij. Inbegrepen zijn de instructie, alle benodigde klimmaterialen, en het klimmen zelf. Deze prijs is exclusief eventueel gebruik van de horeca. Er mag met eigen (schone!) sportschoenen worden geklommen. Klimschoenen kunnen voor een meerprijs van € 4,- per paar worden gehuurd. Vraag ons naar de mogelijkheden en voorwaarden!

Cursus
Naast losse kennismakingslessen biedt De Klimmuur Den Haag twee verschillende cursussen toprope klimmen aan. In beide cursussen worden de leerlingen genormeerd en gecertificeerd opgeleid.

Jeugdcursus Indoor Sportklimmen K1 (t/m 15 jaar) K1: Zelfstandig toprope klimmen bij de vestiging van de klimmuur waar je de cursus hebt gevolgd.

Tijdens de jeugdcursus worden de volgende onderwerpen behandeld: – Klimmen op verschillende wanddelen; – Veilig zelfstandig zekeren met verschillende zekerapparaten; – Kennis en gebruik van de bij toprope klimmen behorende materialen zoals gordel, karabiners, en klimschoenen; – Klimtechnieken.

De cursus wordt afgerond met het K1-diploma en bestaat uit acht lessen van één uur. De kosten bedragen € 79,00 per leerling. We hanteren een minimum van 10 deelnemers per keer.

Voor € 5,00 per leerling kan er een officiële registratie bij de branchevereniging klimsport worden aangeschaft. Dit is inclusief de bijbehorende magneetkaart.