jeugd

Kennismakingsles jeugd bij Klimmuur Den Haag Hollands Spoor

Bij de Klimmuur Den Haag Hollands Spoor zijn er voor kinderen en jongeren veel mogelijkheden om de klimsport te beleven. Ben je onder de 18 en wil je het klimmen eens uitproberen? Volg dan samen met een volwassene een kennismakingsles Jeugd.

   1,5 tot 2 uur

   vanaf 6  jaar, tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene

   20,50 tot 18 jaar

Jeugd bij Klimmuur Den Haag Hollands Spoor
Ben jij tussen 10 en 18 jaar oud en wil je bij ons komen klimmen? Dat kan! Klimmuur Den Haag Hollands Spoor heeft allerlei mogelijkheden voor de jeugd. Zo kan je een kennismakingsles volgen (let op! Wél altijd met een volwassene erbij voor het zekeren), aansluitend de basiscursus doen en we hebben een actieve jeugdclub! 
Jeugdcursus
Als je 10 jaar of ouder bent en je wilt zelfstandig leren klimmen en zekeren, volg dan onze jeugdcursus. Deze cursus is bedoeld voor kinderen die net een introductieles hebben gevolgd en de sport in willen duiken of kinderen die al wat vaker hebben geklommen onder begeleiding van een volwassene en het nu zelf willen kunnen!

De jeugdcursus bestaat uit vier lessen op zaterdagochtend van 10 uur tot 12 uur en begint op de eerste zaterdag van elke maand. De cursus gaat door bij 4 aanmeldingen of meer. Hou er rekening mee dat we in de zomer maanden (juli en augustus) een rustige periode hebben in de klimmuur. De kans dat de cursus dan door gaat is niet erg groot.

Bij de jeugdcursus leer je zelfstandig klimmen en zekeren. Een verantwoordelijke taak! Hoe bedien je de touwen? Hoe controleer je elkaar? Hoe gaat dat zekeren eigenlijk precies? Wat zijn de basis technieken van het klimmen? Een hele stapel vragen die we tijdens de lessen gaan beantwoorden. We werken ernaar toe dat je in vier lessen zelfstandig leert klimmen en zekeren en je KO2 diploma haalt. Hiermee kun je vervolgens doorstromen naar de jeugdclub!

Tot je 14 jaar oud bent, moet je klimmen onder begeleiding van een volwassene. Dat kan bij onze jeugdclub onder begeleiding van de trainers of je komt met jouw ouders op andere tijden langs! Als je ouder dan 14 bent kun je zelfs het K2 diploma halen en mag je na akkoord van de jeugdtrainer zelfstandig komen klimmen.

De cursus kost € 79,- voor 4 lessen, inclusief een gratis maandabonnement aansluitend aan de cursus! De prijs is inclusief klimmaterialen en het maandabonnement. Exclusief €5,- registratiekosten en eventuele horeca in de klimmuur.

Jeugdteam
Bij het jeugdteam hebben we verschillende klimtrainingen en een wedstrijdteam voor jongeren. Bij de trainingen werken we aan de verschillende aspecten die bijdragen aan het worden van een betere klimmer. Hieronder vallen creativiteit, techniek, duur, kracht, veelzijdigheid en flexibiliteit. Dit doen we in een teamverband. We bieden op trainingen aan op de volgende dagen:

Woensdag                             16:00-18:00
Vrijdag                                    17:00-19:00
Zaterdag                                 11:00-13:00

Trainen bij het jeugdteam is op basis van een maandabonnement. De kosten voor dit abonnement zijn:

Onbeperkt klimmen (incl. 1 training) € 42,50 p. maand
Onbeperkt klimmen (incl. 2 trainingen) € 46,- p. maand

Mensen die dit interessant vinden, vinden dit ook interessant

Kinderfeestje Klimmen

Een super spannend en leuk feestje
24,50
  • Met limonade
  • Optioneel met pannenkoeken
  • Per 3 kinderen 1 volwassene

Basiscursus Klimmen

Leer zelfstandig sportklimmen
99,-
  • Leer de basis van het sportklimmen
  • Behaal zelfstandig klimcertificaat
  • Maand gratis klimmen na de cursus

Kennismakingsles

Maak kennis met sportklimmen
24,50
  • Leer klimmen en zekeren
  • Maximaal 1 uur instructie
  • Gratis door klimmen mits veilig