Jeugd bij Klimmuur Haarlem

Bij Klimmuur Haarlem zijn er voor kinderen en jongeren veel mogelijkheden om de klimsport te beleven. Zo kan je samen met een volwassenen een kennismakingsles volgen, hier leer je hoe je veilig omhoog kan klimmen en hoe je weer naar beneden moet komen. Voor jeugd vanaf 10 jaar bieden wij ook de jeugdcursus zelfstandig  klimmen en zekeren aan. Daarnaast kan iedereen doorstromen naar onze jeugdclub bij het succesvol afronden van de basiscursus jeugd. In de jeugdclub wordt er wekelijks getraind en geklommen onder begeleiding van onze trainers.

Klimmen voor de jeugd

Bekijk hier ons aanbod klimmen voor de jeugd
Jeugd
Kennismakingsles Jeugd
Klimmen is een ontzettende leuke en uitdagende sport voor jong en oud.
Klimmuur Haarlem heeft meer dan 200 routes in allerlei verschillende kleuren en niveaus  en loopt de hoogte van de muur op van 8 tot wel 16 meter.

Kinderen onder de 18 jaar kunnen samen met een volwassenen een kennismakingsles volgen. Als volwassene leer je tijdens deze les hoe je moet zekeren. Je blijft daarbij op de grond staan en houdt het touw vast waaraan het kind omhoog klimt. De les duurt ongeveer een half uur. Als je met meerdere kinderen komt, raden we je aan om per twee kinderen één volwassene mee te nemen. Als alles goed gaat mag je onder toezicht door blijven klimmen.

De kosten voor een kennismakingsles zijn € 20,50 per kind. De volwassenen betalen verder niets. Deze prijs is inclusief instructie, klimmateriaal en ongeveer 2 uur klimmen. De prijs is exclusief klimschoenen (eventueel te huur voor € 4,- per paar) en de horeca. Het beste is als de kinderen soepel zittende kleding dragen en schone stevige (binnen-) gymschoenen. De volwassenen moeten ook een gordel aan, dus een jurk of rok is niet zo handig!

Wil je een keer komen klimmen
Boek dan een kennismakingsles

   1,5 tot 2 uur

   vanaf 4  jaar onder begeleiding van een volwassene.

  20,50 inclusief gordel en entree

Kinderfeestje Klimmuur Haarlem
Jeugdcursus
Ben je tussen de 10 jaar en 17 jaar en denk je dat je klimmen helemaal te gek vindt? Volg dan onze jeugdcursus!

In vier lessen leer je met leeftijdsgenoten alles wat je moet weten over klimmateriaal, het gebruik van de touwen, veiligheid, hoe je omgaat met de hoogte, klimtechniek en meer. Dit alles doe je onder begeleiding van een ervaren instructeur. Als alles goed gaat krijg je aan het einde van de laatste les het Ko2-diploma.

Met een Ko2 diploma mag je meedoen met de wekelijkse jeugdtraining van de Jeugdclub. Als je 14 jaar of ouder bent, kan na akkoord van een van de jeugdtrainers het Ko2-diploma worden omgezet naar een K2 diploma: daarmee mag je zelfstandig klimmen met jouw leeftijdsgenoten, wanneer je maar wilt!

De jeugdcursus bestaat uit vier lessen op zaterdag ochtend van 11:00 uur tot 13:00 uur en begint op elke eerste zaterdag van elke maand.

Wil je zelfstandig leren zekeren en klimmen
Boek dan de basiscursus jeugd

  4 lessen van 2 uur per les

   vanaf 10 tot 18 jaar

  79,- inclusief een gratis maandabonnement en jeugdclub

20170419_180138
Jeugdclub
Als je de jeugdcursus hebt gehaald, stroom je door naar de wekelijkse trainingen van onze Jeugdclub. De eerste maand na de jeugdcursus kan er gratis worden meegetraind met de Jeugdclub. Zo kan je goed ervaren of het wel echt wat voor je is!

Tijdens de training ben je onder leiding van enthousiaste trainers twee uur lang bezig met klimtechnieken, spellen en oefenvormpjes. Behalve veel plezier, wordt er ook actief getraind en worden de jeugdleden op hun eigen niveau uitgedaagd. Dat is ook het mooie van de klimsport: hoe jong of oud, hoe ervaren of onervaren je ook bent, je kan jezelf altijd uitdagen en op een speelse manier nieuwe dingen ontdekken!

Na de eerste gratis maand, stap je over op een incasso maandabonnement, je kan kiezen voor één of twee keer in de week trainen.

JGDCLB 1x trainen per week: €43,50 per maand per automatisch incasso
JGDCLB 2x trainen per week: €48,00 per maand per automatisch incasso (2x trainen is mogelijk in overleg met de trainer en jeugdcoördinator)

Na de laatste les van de jeugdcursus wordt je in overleg met de instructeur en je ouders ingedeeld in één van onze instroomgroepen.

Maandag 17:00-19:00 (instroom)
Dinsdag 17:00-19:00 (instroom)
Woensdag 15:00-17:00 & 17:00-19:00 (beide instroom)
Donderdag 17:00-19:00 (gevorderd)
Zaterdag 09.00-11.00 (instroom) & 11:00-13:00 (gevorderd)
Zondag 16:00-18:00 (instroom)

Voor meer informatie, neem contact op met de coördinator van onze Jeugdclub
Bas Krop (bas@deklimmuur.nl)

Incasso JEUGDTRAINING 1x trainen per week: €43,50 per maand per automatisch incasso
Incasso JEUGDTRAINING PLUS 2x trainen per week: €48,00 per maand per automatisch incasso (2x trainen is mogelijk in overleg met de trainer en jeugdcoördinator)

U moet de eerste keer na het gratis maand abonnement meekomen om het automatische incasso te betalen en op te starten.
Daarna worden de kosten automatisch afgeschreven.
Zonder een geldig abonnement kan uw kind niet meedoen met de lessen.

Voorwaarden abonnement

 • Kinderen tussen de 10 en 14 jaar behouden de status KO2 (klimmer in opleiding) en zullen altijd onder begeleiding van gekwalificeerd personeel moeten klimmen.
  Dit ivm de veiligheid. De kinderen kunnen ook gezekerd worden door volwassenen met de status K2 (zelfstandig indoor toprope klimmen en zekeren).
 • Vanaf 14 jaar krijgen de kinderen, na een evaluatie van de instructeur, de status K2 (zelfstandig klimmen en zekeren) en mogen ze onbeperkt zelfstandig komen klimmen en boulderen.
 • De minimale looptijd van het abonnement is 1 maand en de opzegtermijn is 1 maand. (Zorg er voor op tijd aan te geven dat u het abo wilt stopzetten ivm de opzegtermijn van 1 maand  om niet voor onnodige kosten te komen staan. )

Vakantieperiodes

 • Tijdens de vakanties lopen de incasso’s gewoon door. Bij het vaststellen van het tarief is er rekening gehouden met 40 trainingen op jaarbasis. Dit wordt aangevuld door de INSTUIFLESSEN in de vakanties. Er kan dus elke week getraind worden ook in de vakanties.
 • In de vakanties vervallen de vaste lessen, maar in elke vakantieweek is er INSTUIFLES voor alle jeugd, zodat ze ook in de vakanties kunnen blijven klimmen onder begeleiding van onze trainers.
  Deze instuifles is standaard op zaterdag van 10.00-12.00 uur.
 • De kalender met alle JGDCLB lessen (en vervallen lessen ivm vakantie) kunt u vinden op http://boulderhaldefabriek.nl/vestigingen/haarlem/kalender-jgdclb/ of op het INFOBORD JGDCLB in de Klimmuur.

Het opzeggen van dit abonnement dient altijd via de mail gedaan te worden.

EXTRA’S bij het abonnement;

 • Naast de training heeft uw kind onbeperkte toegang in alle vestigingen van De Klimmuur en dus ook in de nieuwe vestiging Boulderhal de Fabriek, die zich op 112 meter van de Klimmuur bevindt!
 • Als uw kind zijn of haar verjaardag bij ons viert, betaalt u niet voor uw kind (de jarige) maar alleen voor de andere deelnemers!
 • Uw kind krijgt 10% korting in onze winkel, dus mocht uw kind eigen klimschoenen en spullen willen aanschaffen, dan helpen we jullie graag in de winkel.
 • Volwassenen kunnen ze zich aanmelden voor de basiscursus K2 met 50% korting (van 99,- voor 49,50)
  Na het volgen van de cursus mag je zelfstandig zekeren en klimmen in alle vestigingen van de klimmuur.
  Na de cursus krijgt u ook een gratis maand klimmen van ons om lekker veel te oefenen en zelf  te klimmen.

Voor vragen en of aanmeldingen omtrent de voorwaarden
Mail jakke@deklimmuur.nl

Niet gevonden wat je zocht?

Neem een kijkje bij één van onze andere producten

Kinderfeestje Klimmen

Een super spannend en leuk feestje
24,50 per kind
 • Met onbeperkt limonade
 • Optioneel met pannenkoeken
 • Per 3 kinderen 1 volwassene mee

Basiscursus Klimmen

Leer zelfstandig sportklimmen
99,- volwassenen / 79,- jeugd
 • Leer de basis van het sportklimmen
 • Behaal zelfstandig klimcertificaat
 • Maand gratis klimmen na de cursus

Introductie Boulderen

Maak kennis met boulderen
15,50 volwassenen / 13,00 jeugd
 • Leer de basics van boulderen
 • Incl. entree en schoenen
 • Duurt ca. 2,5 uur

Neem contact op

Stuur een e-mail naar de vestiging
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Locatie

Plan je route naar onze vestiging