20190220_134157

Introductie boulderen bij de Fabriek

Maak kennis met boulderen. Een gezellige sportieve activiteit waarbij je na een korte instructie direct zelf aan de slag kan!

   1,5 tot 2 uur

   vanaf 6 tot 99 jaar, tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene

   15,50 per persoon of 13,- tot 18 jaar

  De Fabriek Haarlem & Hoofddorp

Wat is boulderen?
Boulderen is een explosieve en spectaculaire manier van klimmen. ‘Boulder’ is Engels voor ‘rotsblok’. In Nederland zijn er geen rotsblokken om op te klimmen, dus boulderen we op wanden met een maximale hoogte van 4,5 meter. De routes zijn “puzzels” die je oplost met techniek, kracht en denkwerk. Anders dan bij klimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordel nodig. Dit betekend dat iedereen zelfstandig aan de slag kan, ook zonder ervaring! Dikke valmatten in de hal zorgen voor de veiligheid.

Naast de gezonde uitdaging die boulderen biedt, is het ook nog eens onwijs sociaal! Moedig elkaar aan tijdens het boulderen en puzzel samen naar oplossingen om de boulders te halen. Het sociale karakter van de sport en de behulpzame community maken de sfeer in onze boulderhallen super toegankelijk voor iedereen!

Instructie en reserveren
Als je voor het eerst bij ons komt boulderen en nog niet weet of boulderen wat voor jou is, boek dan een introductie boulderen. Tijdens de introductie wordt er uitgelegd hoe het boulderen werkt, hoe het zit met veiligheid en een paar mooie tips en tricks om je eerste boulders te halen. Na de introductie kan je de rest van de dag zo lang blijven boulderen als je wilt (zolang je handen het volhouden).
Boulderen bij boulderhal De Fabriek
In boulderhal De Fabriek hebben we ruim 140 boulders! Elke kleur noemen wij een circuit, zo heb je per kleur/ circuit ongeveer 16 boulders. De kleur geeft tevens aan hoe moeilijk de boulders ongeveer zijn. Het start vrij makkelijk bij het roze circuit 3/3+ en loopt op tot vrijwel onmogelijk wit 7B>. Daarnaast hebben we nog een twee trainingsruimtes met o.a. een hangboards, campuswall en losse trainingsmiddelen.

Mensen die dit interessant vinden, vinden dit ook interessant

Kinderfeestje Boulderen

Een super spannend en leuk feestje
24,50
  • Inclusief limonade en pannenkoeken
  • duur 1,5 uur
  • Per 3 kinderen 1 volwassene

Basiscursus boulderen

Leer de basis technieken!
36,50
  • Leer de basis van het boulderen
  • 3 lessen van 2 uur
  • In Beest Boulders beschikbaar

Introductie Boulderen

Maak kennis met boulderen
15,50 / 13,-
  • Veiligheidsinstructie van boulderen 
  • Zelfstandig aan de slag
  • Inc. entree en schoenen