9

Introductie boulderen

Maak kennis met boulderen. Een gezellige sportieve activiteit waarbij je na een korte instructie direct zelf aan de slag kunt!

Boulders zijn er in allerlei verschillende stijlen. Zo kan het zijn dat je bij de ene boulder heel voorzichtig op je tenen moet balanceren, terwijl je in de volgende boulder op z’n kop hangt aan je handen en voeten.

Boulderen is niet alleen maar een fysieke sport, maar vereist ook veel denk- en puzzelwerk.  De combinatie van denkwerk, techniek en fysieke inspanning maakt boulderen geschikt voor jong en oud.

Boulderen bij de Fabriek

Wil je kennis maken met boulderen? Lees dan snel verder!
20181218_135001
De eerste keer boulderen

Het leuke van boulderen is dat je niet veel nodig hebt om het een keer te proberen, het enige wat je nodig hebt zijn een paar speciale klimschoenen en een beetje lef.

In boulderhal de Fabriek hebben we ruim 200 boulders gebouwd in 10 verschillende kleuren. Elke kleur noemen wij een circuit, zo heb je per kleur/ circuit ongeveer 20 boulders. De kleur geeft tevens aan hoe moeilijk de boulders ongeveer zijn. Het start vrij makkelijk bij het roze circuit 3/3+ en loopt op tot vrijwel onmogelijk wit 7B>.

 

Bij elke boulder is aangegeven waar je moet beginnen en waar je moet eindigen. Bij de startgrepen van de boulder hangen twee zwarte stukjes tape en aan de eindgreep hangt een rood stukje tape.

Je moet met je handen starten op de begin-grepen (of greep). Vervolgens klim je de boulder tot en met de eind-greep. Die laatste greep moet je gecontroleerd vasthouden met twee handen, dan heb je de boulder gehaald.

20190106_152127
Introductie boulderen volwassenen

Als je voor het eerst bij ons komt boulderen en nog niet weet of boulderen wat voor jou is, boek dan een introductie boulderen.

Tijdens de introductie wordt er uitgelegd hoe het boulderen werkt, hoe het zit met veiligheid en een paar mooie tips en tricks om je eerste boulders te halen.

Na de introductie kan je de rest van de dag zo lang blijven boulderen als je wilt. (zolang je handen het volhouden)

 

Wil je kennis maken met boulderen?
Boek dan een introductie

 1 uur

>18 jaar

 16,50 per persoon

 Haarlem, Hoofddorp

WhatsApp Image 2021-08-22 at 13.03.04
Introductie boulderen jeugd
Als je voor het eerst bij ons komt boulderen en nog niet weet of boulderen wat voor jou is, boek dan een introductie boulderen.

Tijdens de introductie wordt er uitgelegd hoe het boulderen werkt, hoe het zit met veiligheid en een paar mooie tips en tricks om je eerste boulders te halen.

Kindergroepen (meer dan vier kinderen tot twaalf jaar) en kinderfeestjes zijn in onze vestiging in Haarlem helaas niet toegestaan!
Voor kinderfeestjes kan je terecht bij onze vestiging in Hoofddorp of in de Klimmuur Haarlem.

Wil je op boulderen als sport? Neem dan een kijkje bij onze jeugdtrainingen.

Wil je een keer kennis maken met de bouldersport?
Boek dan een introductie!

 1 uur

 vanaf 6 tot 18 jaar (6 tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene).

 14,50 per kind

 Haarlem, Hoofddorp

Neem contact met ons op

Neem een kijkje bij één van onze andere producten


Niet gevonden wat je zocht?

Neem een kijkje bij één van onze andere producten

Introductie Boulderen

Maak kennis met boulderen
16,50 / 14,50
  • Veiligheidsinstructie van boulderen 
  • Zelfstandig aan de slag
  • Inclusief entree en schoenen

Basiscursus Boulderen

Leer de basis technieken!
45,00
  • Leer de basis van het boulderen
  • 3 lessen van 2 uur
  • Veel klimtechnieken, tips and tricks

Vestigingen

In welke vestiging wil je een introductie reserveren?

Boulderhal de Fabriek - Hoofddorp

Deze vestiging in de hoofdstad van de Haarlemmermeer heeft een oppervlakte van 1100 m2 en een vrije hoogte van 5.5 meter. Een super gezellige hal voor iedereen!

Graftermeerstraat 40 – 2131 AC – Hoofddorp

Boulderhal de Fabriek - Haarlem

Deze vestiging in de hoofdstad van Noord Holland heeft maar liefst 1.200 m2 oppervlakte. Gevestigd in de fabriekshal van een voormalige chocoladefabriek heeft deze vestiging een hele gezellige en authentieke sfeer.

Ben Viljoenstraat 1 – 2021 AA – Haarlem