Wat is boulderen?

 

Boulderen is een nieuwe tak van de klimsport en is spectaculair en uitdagend! Je beklimt klimwanden tot maximaal 4,5 meter hoog zonder het gebruik van touw of andere vorm van zekering maar met een dikke valmat onder de wanden. Je gebruikt al je kracht en lenigheid, maar ook je intelligentie en doorzettingsvermogen. Eigenlijk een verticale vorm van fitness dus!

 

Bij boulderhal de Fabriek hebben we in een zaal van 1200 m2 zo’n 200 boulders voor iedereen uit gezet, die we regelmatig vernieuwen. Deze boulders variëren enorm in niveau, van makkelijk tot bizar moeilijk. Op die manier is er voor iedereen een uitdaging en is er altijd een moeilijkere boulder om te proberen. Super verslavend!

 

Lijkt dit je wat? Kom dan bij ons een introductie volgen en ga aan de slag met de sport! Je betaalt de entree en voor huur van de klimschoenen (ze zijn verplicht) en dan leggen wij je alles piekfijn uit. Bijvoorbeeld hoe je moet af- of uitklimmen, hoe je de boulders herkent, waar je moet beginnen en hoe je veilig met anderen omgaat in de hal.

 

We wensen jullie veel plezier met het boulderen!