Beginnen met boulderen

 

Beginnen met boulderen is voor iedereen super eenvoudig en altijd mogelijk. Kom gewoon langs zonder afspraak gedurende onze openingstijden of meld je even aan via onze reserveringspagina. Het is niet verplicht om te reserveren, maar als je zeker wilt zijn van een plekje wel een optie!

 

Neem je sportieve outfit mee (lange broek is handig en neem een trui mee, het kan koud zijn). Je huurt bij ons klimschoenen of als je ze zelf al hebt, neem ze dan mee! De klimschoenen zijn verplicht i.v.m. de veiligheid. Na een korte introductie van ons personeel weet je precies hoe het werkt en kun je meteen actief aan de slag! Super leuk!

 

Reserveren is verplicht voor groepen van meer dan 6 personen. Boulderen is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar kinderen moeten tot 12 jaar onder actieve begeleiding van een volwassene boulderen. Kindergroepen en kinderfeestjes zijn bij ons helaas niet toegestaan. Wil je wekelijks op boulderen? Dan kan dat vanaf 7 jaar! Kijk snel verder bij de kidsFabriek of de jeugdFabriek voor meer informatie.

 

Wil je met een groep komen boulderen? Leuk! Want boulderen is heel goed samen te doen. U kunt even contact opnemen voor de mogelijkheden of direct reserveren in onze agenda.

 

Heb je al eens geboulderd en wil je meer leren over de technieken die je kunt gebruiken om beter te leren boulderen? Dan is de basis techniek cursus de volgende stap voor je. Schrijf je snel in en leer beter boulderen!

 

 

Boulderroutes op kleur

In boulderhal de Fabriek hebben ruim 200 boulders gebouwd in verschillende kleuren. De boulders in een circuit zijn ongeveer van dezelfde moeilijkheidsgraad, maar aan de begingrepen kun je vinden hoe moeilijk de specifieke boulder waar je instapt is. Een boulderroute is met één kleur grepen gebouwd. Het is de bedoeling dat je alleen deze grepen (en de houten wand of houten modules die geplaatst zijn) gebruikt bij het klimmen van de route.

 

Tape onder de start- en eindgrepen

Bij elke boulder is aangegeven waar je moet beginnen en waar je moet eindigen. Bij de startgrepen van de boulder hangen twee zwarte stukjes tape en aan de eindgreep hangt een rood stukje tape.

Je moet met je handen starten op de grepen (of greep) starten. Vervolgens klim je de boulder tot en met de eindgreep. Die laatste greep moet je duidelijk fixeren met twee handen, dan heb je de boulder gehaald. Als je geen rood tapeje ziet, moet je uitklimmen! Er zijn namelijk een aantal lagere wanden waar je de boulder pas gehaald hebt als je bovenop de wand bent geklommen.

 

Afspringen, afklimmen en vallen

Je kunt natuurlijk altijd vallen tijdens het boulderen. Daarom liggen er overal in de zaal valmatten onder de boulderwanden en kom je altjid zacht terecht. Als je kunt voorkomen dat je valt, doe dat dan! Hoe minder je valt, hoe minder kans er is op blessures. Klim daarom altijd af in plaats van afspringen.

RESERVEREN

RESERVEREN